WFT-ondersteuning

In haar agenda tot 2018 heeft de Autoriteit Financiële Markten aangegeven te investeren in technologieën en methodieken die leiden tot de versterking en vernieuwing van het toezicht. Dit zal uiteraard zijn weerslag hebben op financiële dienstverleners. Daarnaast zeker ook op partijen die door de wijze waarop zij hun producten en diensten aanbieden rekening moeten houden met de regelgeving die voortvloeit vanuit de Wet op het financieel toezicht (WFT). Een recent voorbeeld hiervan is dat per 1 mei 2017 telecomaanbieders een inkomenstoets moeten doen bij hun klanten indien een toestel met een waarde van minimaal € 250,- onderdeel is van het abonnement. Los van de versterking en de vernieuwing van het toezicht zijn er natuurlijk ook altijd andere niet alledaagse vraagstukken die de nodige hoofdbrekens veroorzaken. Moet de aandeelhouder nu wel of niet aangemeld worden? Welke gebeurtenissen zijn melding plichtig? Hoe pak ik het invullen van de marktmonitor zo efficiënt mogelijk aan? Vanuit jarenlange ervaring bent u bij keesvanbekkum.nl op het juiste adres voor ondersteuning.

Enkele voorbeelden van uitgevoerde projecten/werkzaamheden:

  • WFT advies aan financiële dienstverlener (actief in verzekeringen) gedurende overnameproces. Direct overleg met AFM inzake te volgen procedures waaronder de aan- en afmelding van beleidsbepalers.
  • Jaarlijkse begeleiding van Marktmonitor (voorheen Self Assessment) financiële dienstverlener (actief in verzekeringen).

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten hoe ik uw vraagstuk aanpak? Stuur een e-mail of bel. We kunnen dan snel bepalen wat ik voor u kan betekenen.